Reţete

Rețetă: Pizza de casă cu blat pufos

Pizza de casă

Cred că e frumos ca fiecare familie să aibă obiceiuri. Ele ne adună într-un singur loc. Ne oferă sentimentul de apartenenţă şi stabilitate. Ne dau linişte şi încredere. Datorită lor, formăm amintiri preţioase pentru viitor.

Când eram în clasele şcolii primare, când ţara încă îşi revenea după comunism iar salariile părinţilor erau bine calculate şi gestionate, aveam o minune de obicei. Atunci când luau ai noştri salariile, cumpărau un anume tip de napolitane şi suc. Amintirea încă îmi trezeşte emoţii şi, uneori, cumpăr acele napolitane doar pentru a simţi gustul minunat al obiceiului de altădată.

Lumea s-a schimbat… iar noi am crescut şi avem propriile familii.

Acum ne cream propriile obiceiuri care, peste ani, să ne amintească de anii aceştia în care copiii sunt de-o şchioapă. Iar copiilor să le rămână copilăria în suflet în acelaşi minunat mod în care şi noi ne amintim de anii când eram copii.

Am declarat seara de vineri, „Seara de Pizza

Ne place să fim împreună Duminica pregătind clătite împreună. Dar nu ne mulţumim doar cu un singur obicei. Aşa că seara de vineri este rezervată pregătirii de pizza. Şi pentru că m-aş bucura să ştiu că şi voi aveţi în familie astfel de obiceiuri, sau că vă doriţi să le creaţi, m-am gândit să vă dau reţeta noastră de pizza de casă cu blat pufos, numai bună de încercat în orice zi a săptămânii vreţi.

Reţeta pentru Pizza de casă (2 pizza de 35 de centimetri)

Blat pufos

 1. 60 ml de ulei de măsline
 2. 360 ml de apă călduţă
 3. 1 linguriţă de sare
 4. 1/2 linguriţă de zahăr
 5. 1 linguriţă de oregano
 6. 600 grame de făină
 7. 1 plic de drojdie uscata Dr. Oetker

Sos

 1. 250 ml de roşii pasate
 2. 50 ml apă
 3. 1/2 linguriţă de sare
 4. Un praf de zahăr
 5. 1/2 linguriţă de oregano
 6. 1/2 linguriţă de busuioc

Toppinguri

Puteţi alege ce vă place. Măsline, ciuperci, ardei gras, porumb, cubuleţe de piept de pui, bacon, şuncă, ceapă, etc. Vă recomand să nu puneţi mai mult de 3 topping-uri pentru că, nefiind încărcată, va fi mai gustoasă. Less is more 🙂

Pizza de casă

Pe langă aceste topping-uri, ca să fie totul legat, puneţi o ploaie abundentă de mozzarella.

Puteţi folosi maşina de pâine sau puteţi frământa aluatul pentru blatul de pizza cu mâinile.

Eu folosesc maşina de pâine pentru că mă salvează de efort şi pot face altceva în timp ce ea lucrează pentru mine. În cuvă pun ingredientele în ordinea scrisă în reţeta de mai sus. Câtă vreme maşina prepară blatul, eu pregătesc sosul astfel:

Intr-o oala mică, sau un ibric, pun roşiile pasate cu apa şi condimentele si las să fiarbă până scade puţin. Astfel ştiu că şi condimentele şi-au lăsat aromele. Opresc aragazul şi las sosul să se odihnească.

Pizza de casă este aproape gata

Aluatul va sta la cald pentru aproximativ o oră ca să crească în tihnă. Când şi-a dublat volumul, il pun pe masa unsă cu ulei de măsline şi il tai în două părţi egale – folosesc un cântar pentru asta. Întind aluatul în tava unsă, la rândul ei, cu ulei de măsline. Nu folosesc sucitorul, ci întind cu mâinile. De obicei am încă patru mânuţe în ajutor.

Pizza de casă

Mai las 10 minute aluatul să crească în tavă şi apoi „montez” pizza. Ung blatul cu sos, apoi pun topping-urile şi, la final, o ploaie generoasă de mozzarella.

Pizza de casă

Tava intră la cuptorul preîncălzit, 20 de minute la 180 de grade.

Pizza de casă

Pizza trebuie sa fie usor rumenită pe margini iar pe deasupra mozzarella trebuie sa fie frumos gratinată.

Pizza de casă

Nu pot decât să vă urez Pofta Bună!

Dacă aţi testat această reţetă, aştept impresiile şi fotografiile voastre pe adresa de e-mail mamica.mariei@gmail.com.

Gânduri bune!

Dacă vrei să fii la curent cu noutăţile, nu uita să dai like pe Facebook şi follow pe Instagram .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: