Reţete

Rețetă: Clătite pufoase – o idee pentru micul dejun

Clătite pufoase

Oricine ştie să prepare clătite sau, cel puţin aşa putem crede. Copiii sunt cei mai mari fani. Dar, de ce să nu recunoaştem, nici noi, oamenii mari, nu ne dăm în lături.

Când încă nu împliniseră 1 an, le făceam clătite doar cu galbenuş. Acum le fac o reţetă obişnuită dar în care pun multă dragoste. Astfel ies cele mai bune clătite pufoase.

Reţeta mea de clătite pufoase

  • 500 ml lapte
  • 280 grame făină
  • 100 ml apă minerală
  • 50 grame unt topit
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 50 ml ulei pentru uns tigaia

Duminică dimineaţa ne strângem cu toţii in bucătărie să pregătim clătite. Cred că ăsta este momentul meu preferat din întreaga săptămână. Copiii se împletucesc printre picioarele noastre, care mai de care să contribuie la prepararea micului dejun.

Clătite pufoase

Maria este ajutorul de bază. Ea sparge ouăle, pune laptele pe care l-am măsurat şi amestecă. Între timp, eu topesc untul la bain-marie. Adaug untul în bolul cu ouă şi lapte şi pun sarea şi zahărul. După ce cântăresc făina, Maria pune câte o lingură în amestecul lichid în timp ce eu omogenizez cu un tel. La final, punem apa minerală pe care o încorporeaza Radu că deh, nu putem să il excludem din operaţiune.

Lăsăm amestecul să se odihnească aproximativ 10 minute, timp în care punem tigaia pentru clătite pe foc şi pregătim o ceşcuţă cu ulei şi o pensulă pentru patiserie.

Clătite pufoase

Când tigaia este încinsă bine, ungem cu ulei şi punem un polonic din compoziţie mişcând tigaia în aşa fel încât să fie bine acoperită cu aluatul pentru clătite pufoase. Prăjim clătitele câte 2 minute pe fiecare parte şi, micul dejun este gata.

Clătite pufoase

Eu prepar, ei le mănâncă

Când încă nu aveam proprii copii, mergeam des în vizită la verişorii mei mai mici. Ei încă nu îşi puteau face singuri clătite pufoase şi, când ajungeam acolo, mă linguşeau spunându-mi ce clătite bune fac tocmai pentru că ştiau că am destulă răbdare să le fac şi lor. Dar, pentru că şi eu eram încă un copil, mă supăra faptul că eu le făceam şi aproape că nu apucam nici să le vad. Dispăreau ca prin minune, aşa fierbinţi. Instaurasem o regulă prin care, nimeni nu avea voie sa atingă clătitele până nu erau preparate toate. Stăteau, dragii de ei, pe lângă aragaz şi întrebau de 1000 de ori daca sunt gata.

Acum, regula aceasta nu mai există… iar clătitele dispar ca prin farmec de îndată ce ies din tigaie.

Cu ce umplutură se potrivesc aceste clătite pufoase?

Maria şi Radu nu sunt amatori de chestii dulci… gem, dulceaţă sau miere. Preferă să mănânce clatitele fără umplutură şi doar la final, când sunt aproape sătui, cer una cu puţină cremă de ciocolată. Le puteţi servi aşa cum vă plac. Simple, umplute cu dulceaţa preferată sau cu Nutella.

Poftă bună!

Vouă şi copiilor voştri cum vă place să serviţi aceste clătite pufoase?

Gânduri bune!

Dacă vrei să fii la curent cu noutăţile, nu uita să dai like pe Facebook şi follow pe Instagram .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: