Egg-Muffin Breakfast

Le-am numit asa chiar daca pot fi mancate si la pranz.
Ma tot gandeam ce sa mai gatesc si mi-am adus aminte de o reteta pe care am vazut-o intr-un filmulet acum ceva vreme. Asa ca m-am pus pe gatit.
E usor si gustos…

Ingrediente:
– 5 oua
– o jumatate de ardei gras kapia
– o jumatate de ardei gras galben
– un borcan de ciuperci taiate
– branza telemea nu foarte sarata
– ulei de masline
Asta am folosit eu. Se mai poate adauga cascaval, sunca sau ce va mai place. Eu am ales varianta asta pentru ca i-am dat si Mariei, iar ea nu mananca preparate din carne gen sunca si, desi cascavalul ii place, m-am gandit sa nu fie prea multa grasime dat fiind faptul ca am pus deja telemea.
Mod de preparare:
Porniti aragazul pentru ca acesta sa fie deja cald atunci cand veti baga tava.
Tocati ardeii si taiati cubulete branza. Ouale le puneti intr-un bol si le bateti cat mai bine.
Intr-o tava pentru briose ( eu am o tava teflonata pentru 12 briose dar care nu este foarte adanca) puneti putin ulei de masline si intindeti pe intreaga adancitura. Apoi puneti cate putin din ingredientele maruntite – ardeii, branza si ciupercile.
Peste ele, turnati ouale batute, aproximativ egal, in fiecare forma.
Bagati la cuptor si coaceti cam 20-30 de minute. Nu stiu exact temperatura pentru ca eu am cuptor clasic si nu stiu ce temperatura se formeaza in interior.
Pofta buna!
Cu drag, Mamica Mariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *