eroi
De la 2 la 4

Eroii sunt printre noi și poartă uniforme

Sunteţi huliţi, certaţi şi arătaţi cu degetul de fiecare dată când greşiţi. Se fac reportaje peste reportaje atunci când, spun ei, nu vă faceţi treaba. Aruncă cu noroi în voi zile întregi sau chiar luni de zile. Ne fac să nu avem încredere în voi din vina unei situaţii pe care nu aţi gestionat-o cum cred ei ca ar fi trebuit. Vă iau respectul pe care vi l-aţi câştigat punându-vă viaţa în pericol.

Dar unde sunt ei când aveţi o intervenţie care implică oamenii de rând?

Unde sunt ei când răspundeţi cu promptitudine? Unde sunt reportajele lor când, datorită vouă, o mamă îşi culcă, liniştită, copiii pentru că aţi fost acolo când a avut nevoie de voi?

Săptămâna trecută v-am cerut ajutorul si nu m-aţi dezamagit. V-am chemat pentru că m-am temut pentru viaţa mea şi a familiei mele. Şi aţi fost empatici, prompţi şi profesionalişti.

Problema mea a fost prioritară pentru voi

Tot vorbind cu o vecină, mi-a spus că pe casa scării se simte miros de gaz. Am tot ieşit din casă dar noi nu simţeam nimic. I-am sugerat să sune la distrigaz să vină cineva să facă o verificare. S-a dovedit faptul că în apartamentul vecin exista o butelie defectă, care scăpa gaz. Pentru că proprietarul nu locuieşte în acel apartament, şi pentru că nu a găsit nimeni o cale omenească de comunicare cu el, am fost nevoiţi să apelăm la Poliţie, Pompieri şi Jandarmerie.

Operatorul de la 112 a fost minunat… a încercat să mă liniştească, a cerut toate detaliile, s-a asigurat că nu sunt persoane rănite. Apoi, pompierul m-a ascultat cu atenţie şi m-a asigurat că echipajul va ajunge în cel mai scurt timp. Şi aşa a şi fost.

Nu ştiu cât a trecut din momentul apelului şi până la momentul în care am auzit sirenele pe stradă dar nu cred că mai mult de 5 minute. Ştiu doar că în 30 de minute de la momentul în care am trimis apelul la 112 ( Atenţie – nu din momentul în care am închis) situaţia era deja rezolvată.

Vă mulţumesc şi mă înclin în faţa voastră! Eu ştiu că în fiecare zi vă puneţi viaţa în pericol. Eu ştiu că munca voastră nu este uşoară, pentru că trebuie să aveţi grijă de noi toţi. Eu ştiu că sunteţi dedicaţi şi că vă lăsaţi familiile să se descurce singure, pentru ca voi să îi ajutaţi pe alţii.

Într-un ziar online local, au fost scrise 4 rânduri despre ziua aceea. De aceea scriu eu, acum, despre voi. Pentru mine şi pentru familia mea, sunteţi eroi. Vă mulţumesc!

Gânduri bune!

Dacă vrei să fii la curent cu noutăţile, nu uita să dai like pe Facebook şi follow pe Instagram .

%d blogeri au apreciat: