Uncategorized

Energia mea – liderul energiei lor

energie-pozitiva_zps74duhorj
Sursa foto

Ştii sentimentul acela pe care îl ai atunci când intri într-o casă în care oamenii sunt mereu trişti sau certăreţi? Sau momentul acela în care ai un conflict cu partenerul sau cu cineva din casă şi atunci când intri pe uşă tensiunea e aproape palpabilă? Copiii sunt chiar mai senzitivi de atât. Ei simt cel mai mic semn de agitaţie al mamei.

Până la un an, energiile sunt ghidul lor

O simt pe mamă cand se apropie de ei, il simt pe tată când îi ia în braţe, simt oamenii necunoscuţi din jur. Deochiul, din punctul meu de vedere, este un rezultat al unor energii negative canalizate asupra copilului. Iar deochiul se „vindecă” cu rugăciunea „Tatăl Nostru”… dar v-ati pus vreodată întrebarea „de ce?”

Această rugăciune are o vibraţie aparte… o vibraţie de liniştire… cuvintele şi ritmul ei au scopul de a risipi energiile negative. De aceea este bine să fie spus atunci când copilul plânge neconsolat, înainte de culcare sau când este scos din casă – protejează copilul de energiile negative din jur.

Fiecare din noi ducem în spate un bagaj energetic divers… cu energii pozitive şi negative deopotrivă… iar atunci când ne întâlnim cu cineva, energiile noastre se întâlnesc şi suntem influenţaţi de energia celuilalt aşa cum şi noi dăm din energia noastră.

Mi-am creat obiceiul de a le spune copiilor această rugăciune când ieşim din casă pentru a-i proteja. Acum o spun împreuna cu Maria şi, deci, Radu este cu atât mai bine apărat.

Pentru copiii mei, mai ales că petrecem atât de mult timp împreună, energia mea este liderul energiei lor. Dacă eu sunt agitată, şi ei sunt. Dacă eu am o problemă care nu îmi dă pace, ei vor simţi asta şi nu vor dormi, vor plânge mai mult sau vor fi mai neîndemânatici şi se vor lovi mai des.

Atunci când trebuie să mergem la somn, energia mea poate face ca ei să adoarmă uşor sau greu. Uneori îmi spun rugăciunea şi încerc să îmi golesc mintea de gânduri ca atunci când mă aşez în pat să pot fi liniştită.

E foarte greu…

… şi nu reuşesc mereu să transform energia negativă în energie pozitivă… sau măcar să o ascund până când adorm ei.

Uneori, dacă într-adevăr am o problemă de la care nu îmi pot lua gândul, nici nu îmi mai bat capul să o adorm pe Maria. Radu adoarme câteodată oricum… pentru că este mic şi oboseşte repede… dar pe Maria nu o pot păcăli.

Ştiu cât este de greu să te împarţi între sutele de treburi zilnice şi atunci când eşti lângă ei să laşi totul la picioarele patului… dar nu este imposibil.

Când eu sunt calmă, şi ei sunt… când eu îmi „fabric” energia pozitivă, ei o simt şi sunt veseli şi cooperanţi.

Sunt legaţi de mine şi între ei

Se întâmplă ca Maria să fie foarte activă seara şi să alerge sau să sară… atunci şi Radu devine activ… râde, dă din mâini şi din picioare… şi până când ea nu se linişteşte… nici el nu e liniştit. Dacă adoarme ea, adoarme şi el.

Suntem energie … depinde de noi dacă suntem Energie pozitivă sau Energie negativă.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: