Uncategorized

Cum protejăm bebeluşii de căzăturile din pat

 

smartselectimage_2017-11-15-09-42-44-01_zpsuhankwybCopiii au o predispoziţie clară la căzăturile din pat, fotoliu sau canapea. Nu am auzit de vreun copil care să nu fi păţit asta măcar o dată în primele 12 luni de viaţă. Fac ce fac şi deodată sunt pe jos.

Maria a căzut prima dată pe la 7 luni. Stătea foarte bine în funduleţ singură şi o lăsasem cu încredere în fotoliu. În 3 secunde urletele ne invadaseră sufrageria. Deşi pusesem o pernă la baza fotoliului, pe jos, reuşise să cadă lângă ea, cu capul pe parchet.

Plângea, ţipa, se îneca şi suspina de răsuna pământul

Ne speriasem groaznic pentru ea avea şi un mic spasm al hohotului de plâns. Aveam senzaţia că picase pe piept şi nu putea să respire. În două minute eram încălţaţi şi pregătiţi să mergem la Urgenţă. Aşa încălţaţi am mai stat câteva minute pentru că începuse să dea semne de liniştire şi aşa a şi fost… s-a văzut într-o oglindă şi a început să râdă.

Următoarea dată, pe la 9 luni, a căzut din patul în care dormea. Tina lătra grozav ca să ne anunţe că bebeluşul plânge, iar bebeluşul era roşu de urlete.

Ce măsuri am luat

Atunci când dormea puneam, de jur împrejurul ei, perne, pilote, pături rulate… ce aveam la îndemână ca ea să nu treacă de ele. La fiecare somn, patul nostru se transforma într-o fortăreaţă 😊

Cu cât creştea, trebuia să găsim alte metode de a o proteja de căzături. Când s-a făcut suficient de mare încât să mute pernele de pe pat, am mutat şi noi pernele pe jos. Măcar cădea pe perne şi pilote şi nu direct pe parchet.

Când a început să fie cât decât mobilă, pe la 10 luni, am început să o învăţăm să coboare singură din pat. Cu răbdare şi perseverenţă, cam într-o lună , ştia să coboare singură. Asta nu făcea decât să o ajute să nu mai cadă atunci când încerca să coboare… pentru că nu mergea încă singură. Iar de la un an şi două luni, ne trezeam cu ea în două picioruşe în uşa bucătăriei.

Apărătoarea pentru pat

smartselectimage_2017-11-15-07-47-16_zpsi5vpl8hj

Avea deja mai bine de un an când am luat o protecţie pentru pat. Noi am luat-o din Lidl, dar se găsesc şi in Ikea sau pe internet. Costă în jur de 100 de lei şi e o „aducătoare de linişte” pentru părinţi. E foarte utilă şi v-o recomand cu tot dragul. Avea obiceiul să se lipeasca de ea şi să doarmă liniştită.

Cu vârsta, căzăturile au venit din alte cauze… neatenţie, împiedicări… dar urmează partea a doua a filmului nostru… Radu 😊 o vom lua de la capăt cu fortăreţe şi training pentru coborârea din pat.

De când îi avem, dormim cu toţii

Niciunul din copiii noştri nu a dormit în pătuţ. Şi asta din cauza alăptatului. Am preferat să îi am lângă mine să îmi fie mai uşor cu îngrijirea lor. I-am simţit la primul semn de febră, i-am alăptat oricând au cerut-o, Mariei i-am dat apă imediat pe timpul nopţii sau am ştiut dacă are nevoie să meargă la baie.

Pentru că au crescut, Tati doarme acum în sufragerie. Dar chiar şi în primele două luni ale lui Radu, am dormit cu toţii în acelaşi pat.

Acestea sunt măsurile pe care le-am luat noi pentru a o proteja pe Maria de căzăturile din pat. Lista rãmâne deschisă pentru sfaturile voastre. Nu de alta… dar Radu creşte şi, deşi cred că ne-am descurcat bine cu Maria, orice idee nouă este mereu binevenită.

Cu drag, Mamica Mariei şi a lui Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: