Uncategorized

Rucsacul pentru grădiniţă

Nu ştiu cum ar trebui să arate bagajul de grădiniţă al unui copil. Poate că unele grădiniţe au o listă foarte bine structurată cu elementele ce ar trebui să alcătuiască rucsacul lui bebe atunci cănd pleacă la grădiniţă. E ciudat să mă gândesc că îi pregătesc bagajul… parcă ar pleca în tabără :))

Am luat un rucsac de la Dechatlon, care a costat 12 lei, și am pus toate lucrușoarele acolo. Știu că există săculeți speciali pentru grădiniță, personalizați cu numele copilașului, dar am considerat că este oricum prea mică și nu îl va duce ea. L-am ales pe acesta pentru că este suficient de încăpător pentru nevoile ei și este dintr-un material foarte ușor.

220529f0-3ef4-443e-8269-2f4e494b083d_zpsvh4bqoky

Grădiniţa la care am înscris-o pe Maria are dulăpioare pentru fiecare copilaş. Am observat că cei din grupa mai mare îşi cunoasc deja dulăpiorul şi erau foarte disciplinaţi când a venit profesorul de Aikido. Şi-au luat fiecare dintre ei încălţările, cei care ştiau cum să se încalţe, o făceau, iar ceilalţi aşteptau cuminţi ca doamna educatoare să îi ajute. Erau atât de frumoşi şi dulci.

Ce lucruri i-am pus Mariei în rucsacul pentru grădiniţă?

1. Încălţări pentru interior. Asta mi s-a părut o regulă foarte bună. Nouă ni s-au dat nişte papuci sterili cât timp am stat în grădiniţă. I-am cumpărat Mariei aceste încălţări de la Decathlon. Sunt din pânză, cu silicon pe talpă. Foarte flexibili şi antiaderenţi. Merge cu ei ca şi cum ar fi încălţată cu şosete. Au costat în jur de 60 de lei.

2. Şoseţele. Ne-am gândit ca 2-3 perechi de şoseţele nu strică să fie acolo pentru a fi schimbate în cazul în care se murdăreşte sau se udă. Le-am cumpărat din Auchan şi am plătit 3 lei pentru 4 perechi. La capitolul şosete, vă recomand Auchan. Au preţuri foarte bune şi produsele sunt de calitate foarte bună.20160826_134409_zpsqzurwjt9_edit_1472251583599_zps4mu36lqi

3. Scutece de unică folosinţă. Pentru că Maria nu a renunţat la scutec, va trebui să aibă în dulapiorul de la grădiniţă, 2-3 scutece pe zi. Maria foloseşte Pampers Pants numărul 5.

4. Hăinuţe. I-am pus 2 body-uri, 2 perechi de pantaloni scurţi, două tricouri, o pijama subţire, un trening şi un hanorac. Nu ştiu dacă sunt multe sau puţine haine… dar asta cred că i-ar trebui. 🙂

5. Serveţele umede şi Bepanthen. Eu, acasă, o spăl aproape la fiecare schimbare de scutec. Dar la grădiniţă i-am dat şerveţele umede pentru ca să fie mai uşor pentru doamna care o va schimba.

20160827_004118_zps1aahc9rs

 

6. Căniţa pentru apă. Încă de când era micuţă, am optat pentru căniţele cu cioc din
silicon. Maria nu a acceptat suzeta sau tetinele clasice… iar la cănile cu cioc de plastic nu poate controla fluxul lichidului. În Auchan am găsit unele de la Primii Paşi cu care ne-am înţeles foarte bine multă vreme. Apoi am găsit de la Avent unele foarte bune care nu curg. Acum i-am luat o căniţă mai mare şi foarte bună calitativ de la Nuk. Pe aceasta o va folosi la grădiniţă. Acasă încă avem o Avent 🙂

7bdda5fd-1505-4533-8505-63e13a90ff59_zpshhbx43mj

Acum, Maria este pregătită să înceapă grădiniţa!

Credeţi că bagajul Mariei este prea mare sau prea mic?

Voi ce aţi adãuga/elimina din această listă?

Cu drag, Mămica Mariei.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: