Uncategorized

Trusa de urgenţă pentru vacanţă

A venit vara … cu toţii mergem în concediu sau în vacanţă… cu copii sau fără, vara e perioada în care lăsăm casele şi locurile în care locuim şi fugim la mare sau la munte.

Indiferent dacă vacanţa durează 2 zile sau 2 săptămâni, indiferent dacă mergeţi doar la un grătar sau plănuiţi să faceţi un traseu montan, este bine să aveţi o trusă de urgenţă.

Iată ce conţine trusa noastră de urgenţă pentru vacanţă:

–  Cremă pentru protecţie solară. Pentru copii, sunt recomandate cremele dermatocosmetice, cu factor de protectie cât mai mare, 50+. Noi folosim Bioderma şi e foarte bună. La fel de bun este uleiul de cocos pe care, la fel, îl folosim cu drag dacă soarele nu arde atât de tare.

07a0fc1a-35f5-4d39-87aa-b81100e80982_zpsbsw7mg2c– Dacă, totuşi pe bebe l-a prins soarele şi are pielea mai caldă sau îl pişcă, noi folosim un spray pe bază de vitamine şi panthenol, fără parfum sau parabeni. Îl ţinem la frigider şi îl utilizăm cu toţii dacă este nevoie 🙂 Altermed Panthenol Forte – se găseşte în farmacii.

 

 

 

aviary-image-1466965310461_zpsuu3xupe7Spray împotriva pişcăturilor de insecte. Noi îl folosim pe cel din imagine – Pediakid (INELDEA) Este recomandat copilaşilor de la 3 luni, pe bază de plante şi l-am luat anul trecut de la Plafar. Şi-a făcut treaba foarte bine atunci când am dat-o pe Maria.

 

Mixtură mentolată pentru pişcăturile de insecte.

Gel cu arnică. Există şi varianta pentru copii şi este foarte util pentru pişcăturile de insecte sau pentru vânătăi. Nu se aplică pe rana deschisă.

Plasturileucoplast, spirt, betadină, ser fiziologic şi comprese sterile.

AntitermicePanadol pentru copii sau Nurofen sirop – pentru situaţiile când bebe face febră şi vreţi să o ţineţi sub control până ajugeţi la un medic.

– Pentru copilaşii care nu ştiu să sufle nasul, este bine să aveţi Batista Bebelusului în dotare.

aviary-image-1466965421684_zpskej9fqweApa de mare. Este foarte utilă atunci când plecaţi în concediu şi nu numai.

Baneocin pudră pentru julituri 🙂

 

 

 

 

aviary-image-1466965678170_zpsiu1q4jrgCremă pentru hidratarea pielii bebeluşului… să vă spun şi de ce o pun pe listă… când am fost plecată cu Maria în Nordul ţării, am schimbat atmosfera umedă de la Constanţa, cu una uscată. După două zile, pielea Mariei, pe picioare, se uscase foarte tare. Crema care a reparat foarte repede şi foarte bine, a fost ABCDerm de la Bioderma. Nu ne lipseşte din casă.

Voi aveţi o trusă de urgenţă pentru vacanţă? Ce conţine ea? 

Cu drag, Mămica Mariei.

Nu uita!

Nu vă trataţi niciodată după ureche! Mergeţi la medic imediat după primele simptome!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: