Uncategorized

Pantofiorii roşii de lac

Mi-am amintit astăzi de „pantofiorii roşii de lac„… Unii dintre voi ştiţi ce sunt şi poate i-aţi şi purtat.

Nu am crescut în comunism şi nici nu ştiu multe despre el… doar din auzite… eram prea mica atunci când comunismul a picat. Am avut părinţi deschişi la minte şi au încercat să ne ofere o viaţă modernă. Nici nu ştiu dacă am avut o copilărie aşa cum vreau să mi-o amintesc. Ce e clar, este că am amintiri plăcute. Nu ştiu dacă, datorită faptului ca sunt o fire optimistă, am reprimat unele amintiri. Au fost, e drept, şi momente mai puţin plăcute… dar parcă sunt în ceaţă în mintea mea. Stiu că mintea mea aşa funcţionează… ce nu-i convine, uită sau acoperă cu ceaţă.

În fine… voiam să vă povestesc depre pantofiorii roşii de lac… Ştiu sigur că, în Săptămâna Mare, era mare agitaţie la noi în casă. Pe lângă curăţenia generală cu care mama întorcea casa cu susul în jos, mergeam să ne cumpere de îmbrăcat. Întotdeauna Paştele era întâmpinat în haine noi. Toţi din casă ne îmbrăcam în haine şi încălţări nepurtate. Sau, dacă mergeam la vreo nuntă, la fel, toate hainele trebuiau cumpărate special pentru acea ocazie.

smartselectimage_2016-04-29-14-15-38_zpswjyogudo
Sursă foto

De aici şi pantofiorii roşii de lac. Generaţia ’80 ştie sigur despre ce este vorba. Zilele trecute am văzut, pentru Maria, o pereche de astfel de pantofiori şi am zâmbit în sinea mea.

Până când am crescut destul încât să îmi pot spune părerea legată de noua pereche de pantofi sau sandale ce îmi erau destinate, pantofiorii roşii de lac erau apogeul eleganţei şi, când trebuia să mergem la vreun eveniment, ţinuta pornea de la ei şi se asorta.

Voi aţi purtat pantofiorii roşii de lac?

Cu drag, Mămica Mariei.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: