Uncategorized

Rolul lui TATI

img_20151125_091611_zpsk1ydjg5h_edit_1448435868008_zpsjuxqc1mz

Cand am ramas insarcinata stiam ca ma pot baza pe ajutorul Taticului Mariei. Asa ar trebui sa fie. Ar trebui ca toate mamicile sa fie sigure ca se pot baza pe sprijinul perechii din viata lor. Din pacate nu este peste tot asa. Dar nu despre asta vreau sa va scriu.

Vreau sa va povestesc, din casa noastra, ce inseamna sa te poti baza pe Tati. La inceput, cand inca nu stiam ca sunt insarcinata dar ne doream foarte mult, Taticul Mariei batea usor cu degetul pe burta mea si intreba: ” E cineva acolo?” A vorbit mereu cu micuta care crestea si i-a simtit miscarile.

La nastere a vrut sa fie acolo sa o auda si sa o vada. A asistat si a filmat nasterea si a stat cu noi cele trei zile in maternitate. A avut grija sa nu ne lipseasca nimic.

Rolul lui Tati este foarte important inca dinainte sa se nasca bebelusul. Din punctul meu de vedere el trebuie sa stie cum creste bebe, ce se intampla cu mamica pe toata durata sarcinii si trebuie sa fie documentat la fel ca si mamica.

Dupa ce vine pe lume bebelusul, pe langa faptul ca trebuie sa se asigure ca noua familie are tot ce ii trebuie, tinand cont ca mamica nu poate iesi din casa, Tati trebuie sa ia parte la toate activitatile…schimbat scutece, baita, joaca.

Lasand la o parte generalitatile, Taticul Mariei a fost acolo mereu. Ne topeam amandoi cand ii faceam baita. Ei ii placea si noua nu ne venea sa credem ca avem grija de puiutul nostru.

Colici nu a avut…dar au venit noptile in care, din cauza primului dinte, se trezea, ca pe ceas, la miezul noptii, cu dureri de burtica. Ne trezeam amandoi si o alinam pe rand. Apoi adormeam cu totii.

Faceam impreuna exercitii de invatare a mersului. Desi statea in picioare, Maria nu stia sa faca pasi. Tati ii punea piciorusele ei mici pe picioarele lui si paseau impreuna. Era minunat sa ii vad asa.

Dimineata ne alintam cu totii iar Maria, cand se trezeste, primul cuvand pe care il spune este ” ta-ti” si il cauta in jumatatea lui de pat.

Tati trebuie sa fie acolo…daca e vorba de un baietel…pentru ca Tati este modelul lui in viata…iar daca e vorba de o fetita…ei bine…Tati trebuie sa fie acolo pentru ca el va fi prima si cea mai mare dragoste a ei.

Cu drag, Mamica Mariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: